august, 2020

09aug10:0013:00Historisk vandring med leder

Halldis M. Tvete

Historisk vandring med leder Ringebu Stavkirke og Prestegard

Vi møtes i Ringebu Prestegard kl 10 og kjører en kort strekning før vi går til fots på et trivelig råk gjennom skogen med flere utsiktspunkt.  Turen går forbi Vardsvea og Vardberget ned til Høgkleiva der vi kommer inn på Pilegrimsleden på det høyeste punktet.  Kort avstikker til utsiktspunkt over dalen og til rester av bygdeborga og den nye «Tankeplassen» med Ånond Verstos skulpturer.  Deretter langs Pilegrimsleden til Ringebu stavkirke med omvisning før vi returnerer til Prestegarden.  Før 1911 var bygdesentrum i dette området, med post, lensmann, rådhus, klokkergard, kirke og prestegard og hovedveien var det som i dag er Pilegrimsleden. I dette området var også henrettelsesplass og tingsted.  Nåværende sentrum kom først etter at jernbanen kom hit i 1896. Turen avsluttes på Ringebu Prestegard med besøk til kunstgalleri, hage og historiske utstillinger. Suppelunsj med rundstykke. Kaffe & kake etterpå.  Velkommen til en vakker og lærerik tur!

Prisen er 390 kr pr person og inkluderer:

– inngangsbillett Ringebu Stavkirke

– inngangsbillett Ringebu Prestegard

– guide som følger gruppen underveis

– suppelunsj med rundstykke, kaffe & kake

Grupper på min. 10 pers. kan bestille tur utenom fast program. Er du ikke med i en gruppe, meld deg på faste dager for påmelding 12.juli og 9. august kl. 10.

(Søndag) 10:00 - 13:00

Vekkomsvegen 433