juni, 2019

01jun14:0002sep(sep 2)17:00Sommerutstillingene 2019

Les mer

Detaljer

Utstillingssesongen 2019 er den 14. i rekken i Stiftelsens regi, og blir av flere grunner en helt spesiell begivenhet. En ny kunstsamling av Jakob Weidemann til 1,1 mill. kroner vises for første gang i Ringebu Prestegard, takket være store gaver både fra én enkelt privatperson og fra lokale bank og energiselskaper. Samlingen vil utgjøre kjernen i årlige Weidemann-utstillinger i tiden fremover.

I Vognskjulet vil billedhogger Kirsten Kokkin, som har laget en lang rekke skulpturer til offentlige rom og av både Kronprinsesse Märtha og Dronning Sonja, stille ut en rekke verk fordelt over 115 kvm. Den internasjonalt kjente keramikeren Torbjørn Kvasbø, som for tiden er representert med en stor kunstutstilling på KODE museum i Bergen, er mentor for en ny artist-in-residence ordning, og organiserer en større leireworkshop med kunstner Hyangjong Oh fra Sør-Korea, som også blir årets utstilling i Fjøset.

Barnehagene i Ringebu skal i år ta i bruk sin nye, permanente utstillingsplass over to etasjer i den nyrestaurerte Silokummen. Kanskje det eneste stedet i Norge der barnehagene har sin egen utstillingsplass til permanent disposisjon? Tema for 2019 er kunstprosjektet Vegskille, nærmere bestemt Linda Bakkes skulpturer Drageni Vålebru og Mammuthodeskallenpå Fåvang.

I tillegg stiller også flere andre bildende kunstnere, kunsthåndverkere og en fotograf ut til sommeren. I hagen ved den nye brua over Prestbekken vil den nye inngangsporten med girlanderbue på siden tas i bruk. Dette vil lette spaserturen fra stavkirken, gjennom hagen og opp til utstillingene i Prestegarden.

 

Tid

Juni 1 (Lørdag) 14:00 - September 2 (Mandag) 17:00

X