Barnehageutstillingene 2021

Ringebubarnehagene deltar med sommerutstilling på Ringebu Prestegard for 15. gang. 

Du finner dem i den nye Silokummen. Her har de fått  plass over to etasjer. Kanskje det eneste stedet i Norge der barnehagene har sin egen utstillingsplass til permanent disposisjon?

Tema for årets utstilling er «Barns møte med leire». Kom å bli inspirert av små kunstnere!

Barns møte med leire

Barna har utforsket ulike typer leire, og prosjektet har fått flere innfallsvinkler fordi barna har blitt opptatt av forskjellige temaer. Noen har prøvd å brenne leire på bål, mens andre har forsket på hva som skjer når leira tørker inn og smuldrer opp. 

Plutselig har barna begynt å beskrive det som har skjedd og det som de har underet seg over. Et barn sa følgende underveis i prosessen:

«Det er morsomt med leire, for da kan en liksom tenke og så kan en lage någgå og sjå kå det ser ut som – fugleskremsel, eller åååå…..detta kan bli en katt.»

Formene som oppstår i leire gir barna ideer om hva leirklumpene ligner på, og hva de kan forestille. 

Lekende utforskning

Gjennom lekende utforskning blir barna trygge på materialet og tørr dermed å utfolde seg slik de selv ønsker. Ved å tilrettelegge for slike prosesser kan barna utvikle og skape sine egne uttrykk.

Noen av barna har pratet uavbrutt når de har jobbet med leira, mens andre har vært helt stille. Vi har sett at leira er kommuniserende, både gjennom den dialogen barna fører med seg selv, med materialet og i det samspillet som oppstår mellom barna. 

Utstillingen består av barnas leireprodukter, bilder og utsagn som dokumenterer barnets prosesser underveis. Det synliggjør barnet og lar barnets stemme komme tydelig frem. 

SILOFAKTA

}

Åpningstider

5. juni–13. september (alle ukedager)
kl. 10.00–17.00

Butikk og servering

I butikken i Prestegarden som ligger rett ved får du kjøpt kaffe, te, mineralvann, iskrem, vafler og kaker, som kan inntas i selskapslokalene eller utendørs når det er fint vær.

Ringebubarnehagene i SILOEN

Barnehagene i Ringebu har sin permanente utstillingsplass over to etasjer i den nyrestaurerte Silokummen. På toppen av silokummen er det et fenomenalt utsiktspunkt med 360 graders vindusrekke og glassvindu som slipper lys gjennom taket og ned til utstillingsrommene. Kom å opplev inspirerende kunst i spennende lokaler.