Barnehagenes sommerutstilling 2024

Ringebubarnehagene deltar med sommerutstilling på Ringebu Prestegard for 18. gang. 

Du finner dem i Silokummen. Her har de fått  plass over to etasjer. Kanskje det eneste stedet i Norge der barnehagene har sin egen utstillingsplass til permanent disposisjon?

Tema for årets utstilling er «FUGLER». Kom å bli inspirert av små kunstnere!

Fugler

Ringebubarnehagene har valgt FUGLER som tema for sommerutstillingen i Ringebu Prestegard. Gjennom hele barnehageåret har barna utforsket dette temaet på ulike måter. De har laget mat til fugler, utforsket naturen på turer mens de observerte fugler, lyttet til fuglesang, lekt og danset som fugler.

«Tenk om fuglene flyr for å redde en sky?»

– jente 6 år

«Babyfuglene kan være hjemme alene når mammaen finner mat».

– gutt 4 1/2 år

«Hvis fuglan itte kan fly så dør døm, fordi bakken e så hard»

– gutt 4 1/2 år

«Da e’ dansa og flaksa i går, da va e’ spikjiteten».

– jente 2 år

«Fugler GAMER ikke».

– gutt 5 1/2 år

Interessen har strukket seg fra lokale fuglearter til de som lever langt unna, og til og med fantasifugler. Fokus har vært på å studere detaljer som nebb, føtter, vinger, egg, reir, fjær og farger.

I en av barnehagene har det også vært klekket levende kyllinger, mens en annen barnehage erstattet karnevalet med en spesiell «Fugledag».

Årets utstilling viser et utvalg av kunstneriske uttrykk barna har skapt inspirert av dette temaet. Ringebubarnehagene består av to kommunale barnehager med barn i alderen 1–6 år og fem familiebarnehager med barn i alderen 1–3 år.

Ringebubarnehagene i SILOEN

Barnehagene i Ringebu har sin permanente utstillingsplass over to etasjer i den nyrestaurerte Silokummen. På toppen av silokummen er det et fenomenalt utsiktspunkt med 360 graders vindusrekke og glassvindu som slipper lys gjennom taket og ned til utstillingsrommene. Kom å opplev inspirerende kunst i spennende lokaler.