12.06.2021 Arbeidssituasjon i Fjøset
12.06.2021 Arbeidssituasjon i Fjøset [Trond Lossius og Katrine Køster Holst] foto: Laila Linde Lossius

 

21. – 22. august

BIDRAGSYTERE

Trond Lossius, Simen Korsmo Robertsen, Hege Rimestad, Jeremy Welsh og Katrine Køster Holst.

GRUNNLAG

Over to sesonger har Katrine Køster Holst vært gjestekunstner på Ringebu Prestegard og arbeidet med prosjektet Leirens kollaps – derhen og derfra. I grove trekk handler prosjektet om hvordan ti tonn leire i et særpreget rom kan settes i bevegelse og (kanskje) finne ro. Prosjektet har mange forgreninger som hun har arbeidet med alene og sammen med en rekke inviterte gjestekunstnere fra ulike fagfelt. Seminarprogrammet er primært sammensatt av bidragsytere som allerede er involvert i prosjektet, og målet er at dagen skal gi publikum innblikk i refleksjoner, improvisasjoner og resultater som tematisk er knyttet til prosjektet.

Så langt er det tydelig at utviklingen er resultat av hva som settes i bevegelse og hva som finner ro, det kaotiske og det ordnede. Jeg ser det i stor skala langs Gudbrandsdalslågen hvor kulturlandskapet påvirkes av både skiftende vannstand og jordbruk. Inne i Fjøset er skalaen en annen, men når leiren transformeres i fremprovosert uorden og så ryddes av hender og kropp som flytter, stabler og systematiserer blir parallellene synlige.

PÅMELDING: https://forms.gle/256wXkPfh9myDwJA7

Program lørdag 21. august: Leirens kollaps – derhen og derfra.

Kl. 14:00 Velkommen
Kl 14:10 Presentasjon av prosjektet: Leirens kollaps – derhen og derfra v/Katrine Køster Holst

Kl 14.40

Performativt innslag

v/Simen Korsmo Robertsen / Katrine Køster Holst

Pause
Kl 15:15 Kunstfaglig innlegg 1 v/ Trond Lossius
Kl 15:35 Kunstfaglig innlegg 2 v/Jeremy Welsh
Pause Med kaffe og lett servering
Kl 16:15 Musikalsk innslag v/ Hege Rimestad
Kl 16:30 Spørsmål og respons fra publikum til alle seminardeltakere
Kl 17:00 Avslutning
Kl 19:00 Middag på Harpefoss hotell

Program søndag 22. august: Made in Ringebu

Kl 12:00 Velkomst ved Torbjørn Kvasbø på Monumentalverkstedet
Kl 12:15 Kunstner Irene Nordli i samtale med Jeremy Welsh
Kl 13:30 Pause med servering fra det lokale bakeriet HEV
Kl 14:00 Kunstnerpresentasjon i utstillingen «Made in Ringebu»
Kl 15:30 Avslutning

MADE IN RINGEBU

Senter for keramisk kunst (SKK), Ringebu prestegard

I gruppeutstillingen på Trevet, «Made in Ringebu», vil gjestekunstnerne som har deltatt i SKKs workshops, seminarer og brenninger de siste to årene presentere arbeidene sine. Utstillingen er kuratert av Torbjørn Kvasbø og viser materialets variasjonsmuligheter, kontraster og ytterligheter. Utstillerne bidrar med kunstnerpresentasjoner, demonstrasjoner og omvisninger for publikum utover sommeren.

Utstillerne er:

Irene Nordli, Norge
Trude Westby Nordmark, Norge
Lin Wang, Norge-Kina
Sigrid Espelien, Norge
Piotr Nowak, Norge-Polen
Mingxuan Tan, Norge-Kina
Helen Hausland, Norge
Mingshu Li, Norge-Kina
Jørgen Haarstad, Norge
Samantha Albert, Berlin-Liechtenstein-USA
Nina Standerholen, Norge
Sofia Nömm, Norge
Joseph Sivilli, USA

BIOGRAFIER:

Katrine Køster Holst

Katrine Køster Holst (f. 1979 i Århus) bor og virker i Drammen. Hun er utdannet fra Designskolen i Kolding og Kunsthøgskolen i Bergen, og har ph.d. fra Kunsthøgskolen i Oslo, hvor hun arbeidet med prosjektet Mineraler og naturfenomener- kunstneriske uttrykk gjennom regelbasert forskning. Hun arbeider innenfor en eksperimentell del av det keramiske fagfeltet, og har deltatt på en rekke utstillinger i inn- og utland. Hennes arbeider inngår blant annet i samlingen til Nasjonalmuseet og KODE 1 (tidl. Permanenten / Vestlandske Kunstindustrimuseum).

Simen Korsmo Robertsen

Simen Korsmo Robertsen er utdannet fra Norges musikkhøyskole og Kunsthøyskolen i Oslo som jazzpianist, musikkpedagog og koreograf. Han arbeider mellom lydkunst, musikk og bevegelse, ofte relatert til stillhet og stillhetens mangefasetterte og samtidig universelle uttrykk. https://www.simenkorsmorobertsen.com

 

Trond Lossius

Trond Lossius (f. 1966) er utdannet ved Griegakademiet og som kunststipendiat ved Kunsthøgskolen i Bergen. Han arbeider med lyd, feltopptak og særlig hvordan vi opplever steder gjennom lyd. Han er professor ved Den norske filmskolen, Høgskolen i Innlandet og professor II ved Griegakademiet.http://trondlossius.no

Jeremy Welsh

Jeremy Welsh (f.1954) har siden slutten av 70-tallet arbeidet med en blanding av video/film, lyd, foto, installasjon og performance, og har i tillegg gjennomført flere offentlige utsmykninger. De seneste årene har han ofte samarbeidet med samtidsmusikere, komponister og lydkunstnere. Welsh har gjennom hele karrieren kombinert kunstnerisk arbeid med kuratoriske prosjekter og undervisning. Han har blant annet vært professor på NTNU Kunstakademiet i Trondheim og Kunsthøgskolen i Bergen. http://jewelsh.blogspot.com

Hege Rimestad

Hege Rimestad (f. 1954) har vært en av landets mest profilerte felespillere siden hun var med i Amtmandens Døtre og Veslefrikk på 70-tallet. Hun har også spilt med Mari Boine, og utgitt egne CDer, bl.a «Fly som en stein» som mottok Spellemannpris. Som komponist jobber hun med teater, billedkunst, dans og kortfilm. Filmen «Sinna mann» av Anita Killi ble den mest prisbelønte filmen internasjonalt i 2010. Hun er særlig opptatt av improvisasjon, indisk fiolinteknikk og bruk av elektriske effekter på fiolin.

Irene Norli

Irene Nordli (f. 1967), bor og arbeider i Oslo og Heestrand i Sverige. Hun er utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen (1995) og har vært professor ved Kunsthøgskolen i Oslo, avd. Kunst og Håndverk til 2019. Nordli har hatt en rekke separatutstillinger ved institusjoner som Kunstnerforbundet, Ram Galleri, Galleri Format, Lillehammer Kunstmuseum og Akershus Kunstsenter. Nordli har også deltatt i en rekke grupppeutstillinger i inn- og utland. I tillegg har Nordli gjort mange ulike Kunst i Offentlig Rom prosjekter som Don ́t be a stranger, Asker Kulturhus og Månelyst, Halden fengsel (KORO). Arbeidene hennes er kjøpt inn til en rekke samlinger og museer.
I 2017 mottok hun Kunsthåndverkprisen BKH
”Under mitt gjestekunstopphold på Senter for keramisk kunst i Ringebu, oktober 2020, har jeg laget en serie med store og skulpturelle beholdere. Det organiske står som grunnmetaforen i disse arbeidene og de har referanser til kroppen – slik som også krukken ofte har.
Beholderne er satt sammen og bygget opp av ulike fragmenter som representerer spor, rester og minner. Kraften og bevegelsen jeg legger inn i arbeidene, skal oppleves og være der også etter brenningen, etter at den levende myke leiren har blitt til hard keramikk.
www.magimix.net

Prosjektet har mottatt støtte fra Innlandet fylkeskommune, Norske Kunsthåndverkere og Norsk Kulturråd.