Høstutstilling 2022

 1. oktober til 16. oktober.

12:00 – 16:00

 Aldri før har det vært en større høstutstilling, med hele 7 utstillere. I tillegg til dette vises Karin Køltzow i nyfjøset, barnehageutstillingen i siloen, kreative døler i det store stabburet og Lars Mytting i det lille stabburet En variert utstilling som vi håper kommer til å fenge mange.

 

Thor Arne moen

Kort presentasjon av utstillerene 2022

Kristin Tårnesvik

Thor-Arne Moen

Født og oppvokst i Øyer i Gudbrandsdalen. Han
har vært billedkunstner i 20 år. Han har eget
atelier og galleri Vidsyn i Hafjell, samt atelier i
Badalucco i Italia. I tillegg til bestillinger og salg
fra galleriet, har han årlig 3-4 utstillinger.
Thor-Arne har formingslærerutdanning fra
Hamar med blant annet Odd Haakensveen som
lærer. Han har skrevet dikt gjennom 30 år og
har gitt ut diktsamlingen Lyrikk, pensel og
djupe drag i 2020. .

Les mer om Thor-Arne

Thor-Arne har i de siste 15 årene jobbet mest
med akryl og er glad i å skape spenning, struktur
og flere dimensjoner i sine bilder med ulike
materialer. Thor-Arne har et abstrakt uttrykk
som kan gå mot det non-figurative, naivistiske
og kubistiske. Han er opptatt av natur, mystikk
og melankoli, men også energi og glede. ThorArne er spesielt glad i ulike nyanser av blått og
jordfarger og ønsker å formidle ro og harmoni,
men også undring og nysgjerrighet. Poesi står
Thor-Arnes hjerte nært, og alle bilder får et navn
med et lyrisk tilsnitt.

«Det er likevel i møtet med publikum
at kunsten blir levende, og får sin nye
historie»

Thorild Marie Instebø

Tekstilkunstner Thorild Marie Instebø er født i 1960 i Bergen og har bodd i Horten siden 1979. Søm og lek med tekstiler har vært hennes lidenskap gjennom hele livet. 

Hennes tekstilbilder er inspirert av naturen, spesielt trær og blomster. Det som fascinerer henne er formene, fargene, lyset, skyggene – det uttrykker hun på sin egen måte; med tekstil og tråd. Teknikken er frihåndsbrodering med vanlig symaskin, dvs. hun senker undertransportøren på symaskinen for å bevege bildet fritt, sting for sting. Thorild Marie maler og farger stoffene hun bruker.

 

Les mer om Thorild Marie

Hun er i hovedsak selvlært, gjennom lesing av norske og utenlandske bøker, og deltagelse på flere kurs i quilteteknikk både i inn- og utland, bl.a. med Ruth McDowell fra USA

I perioden 1996 til 2003 arbeidet Thorild Marie med maskinquilting på frihånd med Longarm maskin.

I 2008 deltok hun på et kurs «Machine embroidery» med Alison Holt i England, som ble starten på tekstilbildene som hun har jobbet med siden da.

Anna Widen

Hans Normann Dahl

Hans Normann Dahl (1937 -2019) var en av Norges mest sentrale og mangfoldige kunstnere. I sine malerier dyrket han de klassiske disipliner stilleben, portrett, aktmaleri, landskap og interiør. Hans maleriske grep er gjerne både form- og fargerikt, bildene og illustrasjonene hans er ofte blitt beskrevet som frodige og livsbejaende, noe som ikke minst skyldes den gnistrende fargebruken.

Les mer om Hans

Han er kjent for sine mange fargerike, frodige og romantiske bilder, ofte i en karikert og idylliserende stil.

Foto: Lars V. Tvete

Janet Sandø-Healey

Født 1955 i New York. Bor nå i Horten. Hun har verksted i Galleri Verftsporten på Karljohansvern, Horten hvor hun har sitt daglige virke.

«Å være utøvende i kunsten er en nødvendighet for meg. Jeg kunne ikke eksistere uten.» Så enkelt kan jeg beskrive mitt forhold til mitt arbeid. Når jeg var liten var min drøm å bli kunstner og vitenskapsforsker. I det skapende arbeid finner jeg nettopp rommet for forskning. Forskning i det ordløse. Der kan jeg leke meg med farger, linjer og komposisjon og finne et språk som kommuniserer uten ord.»

Les mer om Janet

Hun arbeider med voks og resin som medium. Dette er en gammel teknikk som heter enkaustikk. Arbeid med dette mediumet har røtter helt tilbake til gamle Egypt. Hennes voksbilder blir til gjennom sjiktvis lag av bivoks/damar og fargepigment. Her trykkes, slipes, risses og males. Tegninger, grafikk og monotypi blir lagt ned i voksen for å skape en forbindelse og en dialog mellom lagene. Skriftspråk, formspråk og symbolikk fra gamle kulturer- og samtid settes i dialog i billedflaten.

Tid er hennes forskningsområde; både sirkulær og lineær tid. Janet arbeider med struktur, søm, preging av flaten, markeringer og linjer til å beskrive lineær tid, asemisk skriftspråk til å fortelle ordløs historie og dybden av de mange lag med voks gir henne mulighet til å beskrive sirkulær tid.

Hanne Heuch 2019 Foto Terje Holm

Tiril B. Bjørkvold og Svein Erik Bakken

For første gang stilles det ut industriell internasjonal prisbelønt fotokunst på cellulose på Ringebu Prestegard.

Kunstverkene er trykt direkte på celluloseark produsert på den tidligere hjørnesteinsfabrikken Södra Cell på Tofte.

I sentrum av bildet har en tusen tonn, kvadratisk presse satt sin tunge fot ned. Resultatet er en firkantet fatform som enten vender seg fra deg eller mot deg. På denne måten blir verkene” tredimensjonal skulpturell fotokunst”, forteller Svein Erik Bakken, som sammen med kona, Tiril B. Bjørkvold, har lagd nyskapning.

 

Les mer om Tiril og Svein Erik

Trolig er vi aleine i verden om å lage industriell fotokunst på denne måten, noe vi er internasjonalt prisbelønnet for, sier Bakken, som står bak årets «Høstutstilling» på Ringebu Prestegard.

-Vi har deltatt på en lang rekke utstillinger og har mange utsmykkinger i Norge og i utlandet. Vi er særlig stolte av å ha lagd utsmykking i en av konferansesalene i LO Folkets Hus på Youngstorget i Oslo og utsmykkingene med hele 78 store verk med motiver av viltvoksende orkideer i tidligere Nedre Eiker rådhus og andre sentrale bygg i hjemkommunen min, fortsetter Bakken.

Av andre utsmykkingsoppdrag nevner vi Viken Skog, Det norske skogselskap, Drammen kommune, Södra Cell sitt hovedkontor i Växjö i Sverige, Sôdra Cell i Vârô, Svenska Cellulosa Aktiebolaget (SCA) i Göteborg.

 

Mali Anette Hoel-bilde 01_Ringebu Prestegard-sommer 2022

Mali Anette Hoel

Mali Anette Hoel (f. 1974) er tegner og maler fra Oppdal. Hun har siden 2010 drevet «Galleri Mali» i Oppdal Sentrum.  Hun er kunstner på heltid. Mali har et talent for fargeharmoni og komposisjoner. Hun lager strektegninger med tusj og penn, blyant og akvarell med sitater. Hun maler også akryl på lerret.  Siden 2009 har hun hver uke levert «Malis Strek»

Les mer om Mali

Gjennom tegningene ser hun med skråblikk på hverdagssituasjoner som kan oppstå i et lite bygdesamfunn. Samtidig har de gjerne et allmenngyldig budskap om problemstillinger noen og hver av oss iblant opplever. Malis tegninger blir likevel aldri kjedelig, de preges av en lun humor eller et stikk av melankoli. Bruken av et lite, og gjerne slagferdig sitat som hun finner på nett, bøker, dikt, dagligtale eller finner på selv, tilfører tegningene ikke bare en original vri, men også en ekstra dimensjon.

Hilde Jordbruen

Liz Ravn

Sonkunstneren Liz Ravn har fire år på rad blitt utnevnt  til «Årets Kunstner» av Lions Kunstutstillere.  Hun er relativt fersk som billedkunstner. Hennes tidligere yrke var smykkedesigner og formingslærer. Ravn har sin utdanning fra bl.a. Statens Kunst og Håndtverkskole. Hennes lengsel etter større uttrykksflater, flere farger og ikke minst et sterkt og inspirerende møte med en Mossekunstner ledet henne til billedkunsten.

Kunsten til Ravn beskrives som nytenkende, fargerik, sensuell, varm, vakker og oppløftende.

Les mer om Liz

Den har vist seg å være svært publikumvennlig, en spennende kontrast til den tradisjonelle kunsten. Og etterspørselen har gjort til at hun nå er kunstner på heltid.
Det meste av Ravns kunst og grafikk er en mix av tegning og maling. Hun lager også collage av skrift og utklipp, og med innslag av detaljer fra foto. Hun kan begynne på lerret eller papir, men har i den senere tiden tegnet og malt mer og mer rent digitalt.

Ravn hadde sin debututstilling i 2012 i Moss med stor suksess, og ble beskrevet av Vestby avis som en utstilling av bilder som «[…] åpner sansene for en sensuell, drømmende og leken verden. Form og farge spiller vakkert sammen og danner landskap som oppløfter og begeistrer betrakteren. Gjennom lek og grundig arbeid bygger kunsteren opp bildet ved hjelp av tegning, maling og datagrafikk, lag på lag. Resultatet er en reise i glede, skjønnhet og fantasi man umiddelbart får lyst til å være med på. Jeg ble forbløffet over hennes profesjonalitet, en frigjort nytenkning og sikkerhet man sjeldent finner hos en debutant».

 

Kjell Erik Killi Olsen

Aino Jensen

Aino Jensen er en dansk/norsk etablert kunstner som går nye veier innen glasskunst. Hun er 53 år og kom til Norge som 18 åring. Bor på Efteløt i Kongsberg kommune. Hennes glasskunst har et bredt spekter og klare formmessige særpreg, hun er alltid på jakt etter nye strukturer og dimensjoner. Hennes delikate, unike mennesketolkninger og glassverk ispedd metaller, har blitt kunstnerens kjennetegn. De siste årene har hun gått i en stadig mer skulpturell retning.

Les mer om Aino

 Hennes mennesketolkninger i form av ansiktsmasker og torsoer i ulike størrelser er gjort med levende mennesker.

Aino Jensen har en lang rekke utstillinger bak seg og hun har utført mer enn 20 unike utsmykninger til offentlige bygg og private bedrifter. Videre har verkene hennes blitt kjøpt inn av blant annet Statsministerens kontor, Buskerud fylkeskommune, Bamble kommune og Norsk Hydro

Les mer om Klart Glass

I verkstedet arbeider de med glass i et bredt spekter av teknikker, og lager både unikt/skulpturelt kunstglass og glass for utsmykking, i tillegg til funksjonelle bruksgjenstander som vinglass, skåler og vaser.

Håkonsen og Koksvik har bred internasjonal erfaring, og har deltatt ved flere utstillinger og mottatt både stipender og utmerkelser for arbeidene sine. De er medlemmer av Norske kunsthåndverkere og er innkjøpt til bl.a. kunstindustrimuseene sine samlinger.

Foto Lars V. Tvete

Kreative Døler

Kreative Døler ble stiftet i 2011 og er en lokal kunst og håndverksgruppe. Medlemmene produserer produkter i forskjellige håndverksteknikker som strikking, søm og tekstiler, toving, skinntrykk, keramikk, treprodukter som sveipa bokser, dreiing og treskjæring. På veggen henger det malerier i forskjellige stilarter. Her finner du spesielle produkter til glede og nytte for deg selv og andre. Kanskje trenger du en gave!