Velkommen til Sommerutstillingene 2024

8. juni til 15. september

kl. 10.00–17.00, alle dager

Vi har gleden av for 19. gang å invitere til sommerutstilling i Ringebu Prestegard. Vi har invitert inn tolv kunstnere til denne kunstutstillingen. Utstillingen viser en bredde av uttrykk med høy kvalitet.

Senter for Keramisk Kunst presenterer i år utstillingen «Keramikk i Innlandet – et pionerprosjekt om studiokeramikk fra etterkrigstid til i dag».

Utstillere

I Hovedbygningen vises det et mangfoldig og spennende utvalg av verker fra kunstnerne Marianne Heske, Sigrid Blekastad, Shaban Bamerni, Karin Køltzow, Arne Borring, Bjørnulf Dyrud, Erling Valtyrson og Jakob Weidemann.

I Vognskjulet kan du oppleve Pasynok Viacheslav og Bjørge Rødfjell sine unike kunstuttrykk. I Drengestua kan du se fotografier av Claus Køltzow.

I Driftsbygningen finner du flere type utstillinger. Det vises malerier og grafikk av Åke Berg og Jan Olav Forberg i Nyfjøset . I fjøset stiller Johannes Engelsen Espedal ut, i regi av Senter for keramisk kunst. På Trevet kan du se utstillingen «Keramikk i Innlandet – et pionerprosjekt om studiokeramikk fra etterkrigstid til i dag». Mens i Silokummen kan du besøke barnehagenes årlige utstilling, hvor barna i Ringebu viser frem sine kreative prosjekter.

Stabburene

I Storstabburet er den lokale håndverksforeningen Kreative Døler installert og i Veslestabburet en Myttingutstilling basert på bøkene i triologien Søsterklokkene, Hekneveven og Skråpånatta, samt Myttings forfatterskap. 

Faste severdigheter

Vi har ellers de faste utstillinger med Stavkirkeutstillingen, Prestegardens historie  og Jakob Weidemann. Og i Prestegardshagen er et stort spekter av roser, stauder, frukttrær og bærbusker vel verd et besøk.

 

Finn ut mer om utstillerne for 2024

Marianne Heske

LITOGRAFI
Sted: Hovedbygningen

Norsk kunstner med stor internasjonal innflytelse. Sentralt tema er samspillet mellom menneske og natur. Hun arbeider i mange medier: litografi, video, fotografi og installasjoner.

Erling Valtyrson

LITOGRAFI
Sted: Hovedbygningen

Han er kjent for sin mezzotintteknikk, en spesiell graveringsteknikk. Hans kunstverk blander tradisjonelle teknikker med en surrealistisk estetikk. Verkene hans fanger betrakterens fantasi og utfordrer måter å se verden på.

Sigrid Blekastad

GLASSKUNST
Sted: Hovedbygningen

Norsk kunstner og designer introdusert til glassmateriale. Hun forsker på solcellematerialers estetiske egenskaper, som integreres i glass utsmykninger. Hun fokuserer nå hovedsakelig på tradisjonelt glassmaleri

Shaban Bamerni

MALERI
Sted: Hovedbygningen

Han oppdaget sin lidenskap for maleri som barn. Bamerni bruker ofte kniv i tillegg til pensel i sine malerier, og han er opptatt av å fange mennesker, natur, bygninger og bevegelse.

Bjørnulf Dyrud

BILLEDKUNST
Sted: Hovedbygningen

Dyrud har hatt fokus på billedkunstsiden 1997. Verkene hans, preget av lyriske abstraksjoner, utforsker forholdet mellom natur og menneske. Dyruds kunst er innkjøpt av flere institusjoner og finnes i private samlinger verden over.

Arne Borring

MALERI
Sted: Hovedbygningen

Spesialisert på figurative malerier, særlig landskap malt utendørs. Hans verk utmerker seg med dyktig bruk av lys, rom og atmosfære, ofte inspirert av Oslofjorden. Bruker plein air-teknikken for å fange moderne landskaper med detaljer som lyktestolper.

Jan Olav Forberg

MALERI/GRAFIKK
Sted: Nyfjøset

Han kombinerer moderne formspråk med inspirasjon fra film, tegneserier og streetart, kjent for å blande enkelhet og kompleksitet. Forberg mestrer teknikker som maleri, graffiti og sitt egenutviklede flammemaleri, og trykker selv med fokus på tradisjonelt håndverk.

Bjørge Rødfjell

MALERI
Sted: Vognskjulet

Han arbeider hovedsakelig med oljemaling, hvor hans figurative uttrykk preges av ekspresjonistiske følelser fra fortid, nåtid og fremtid. Han kombinerer klassiske maleteknikker med moderne elementer fra street art og popart.

Pasynok Viacheslav

KERAMIKK
Sted: Vognskjulet

Han stiller ut keramiske skulpturer i Vognskjulet på Ringebu Prestegård i sommer. De er laget i Monumentalverkstedet i Senter for keramisk kunst, SKK, i perioden fra desember 2022 til nå.

Åke Berg

MALERI
Sted: Nyfjøset

Han kalles vårens- og sommerens maler; en maler for de lyse sinn, aldri provoserende i sine motiver, sjelden kontroversiell i sine temavalg og henter hovedsakelig sine motiver fra kyst-Norge.

Karin Køltzow

TEGNINGER/MALERI
Sted: Hovedbygningen

Karin Køltzow er en kunstner som veksler i temaer, teknikker og materialer. Hun både tegner og maler. Fra Karin var ganske liten har hun malt, tegnet og laget små skulpturer.

Les mer

Det var ikke før hun ble voksen at hun ble profesjonell kunstner. Hun har hatt billedkunst som yrke fra 1980-85. Hennes bakgrunn strekker seg fra Gerlesborg Konstskola och Kulturhärd, Bohuslän til Gjesteperiode ved Academie de la Grande Chaumière /L’Ecole de Louvre, Paris. Hun har også hovedfag i pedagogikk fra Universitetet i Oslo. Karin har jobbet som forsker og prosjektleder ved Transportøkonomisk institutt. Karin Køltzow har et langt kunstnerskap bak seg med utstillinger i inn- og utland, og et mangeårig samarbeid med Det Norske Kammerorkester. Karins bakgrunn er fra Gerlesborg Konstskola och Kulturhärd (Bohuslän), og Academie de la Grande Chaumière (Paris). Karin har hatt Ulf Nilsen som mentor. Hun har hovedfag i pedagogikk fra Universitetet i Oslo, og var forsker ved TØI i 15 år samtidig som hun gikk over til billedkunst.

Karins livsvei har gitt henne solid erfaring. både som forsker og faglitterær forfatter. Forskererfaringen i tidlige år har gjort Køltzow uredd. Hun søker uvanlige kombinasjoner av teknikker og materialer i sin bildekunst. Dette er noe av hennes særpreg. Hun kan kombinere tempera og kull, kull og tjære, olje, kull og støvsuger. Karins tegninger blir sterke formidlere av levende liv. Samtidig møter vi enkelhet i hennes arbeider, og motsetninger – poesi og brutalitet, stillhet og utbrudd. Lengsel, glede, sorg. Alltid rytme. Les mer om hennes mangfoldige bakgrunn her: www.karin-koeltzow.no

Claus Køltzow

FOTO
Sted: Drengestua

Hans lidenskap for fotojakt og jakten på det perfekte bildet gir stadig inspirasjon. Hvert bilde er en liten historie. Han har hatt utstillinger ved feks. Kikutstua i Oslo.