Praktisk informasjon

Her finner du samlet opplysninger om praktiske ting som er kjekt å vite som åpningstider, priser og veibeskrivelse og annet. Har du spørsmål er det bare å ta kontakt med oss.

Hvordan kommer du deg til oss?

Ringebu Stavkirke og Prestegard er skiltet fra E6, like sør for Ringebu sentrum. Når du svinger av E6 ligger stavkirken 1,1 km oppover bakken, like ovenfor kirken ligger Prestegarden, Vekkomsvegen 433. Det er bare å følge veien videre oppover. Begge steder har parkering rett utenfor.

Du kan fint gå mellom Stavkirken, Prestegarden og utstillingene i fjøset/siloen. Om du ønsker deg en helhetlig opplevelse, anbefaler vi fellesbillett for området.

Fellesbillett Stavkirke og Prestegard

Voksen: 110,-/pers
Barn: 70,-/pers
Grupper og honnør: 90,- /pers

Ringebu stavkirke

13. juni–23. august 2020
Kl. 10.00–15.00 (alle dager)

Billetter stavkirka

Voksen: 80,-/pers
Barn: 60,- /pers
Honnør: 70,- /pers
Grupper: 70,- /pers

Pilegrimer har gratis inngang ved fremvisning av pilegrimspass

6. juni – 13. september 2020
kl. 10.00 – 17.00 (alle dager)

Prestegarden har i år åpninger ut over sommeren: 6. juni, 20. juni og 29. juni.

Barnehageutstillinga, Kreative Døler, Stavkirkeutstillinga og utstillinga om Prestegarden er åpen i perioden 6. juni – 13. september.

Kunstutstillingene i Hovedbygningen med Karl Løkke, Rune Amrud og Jakob Weidemann er åpen i perioden 6. juni – 13. september, mens Kristin Tårnesvik er åpen 20. juni – 13. september.

NB siste helg: Trond Holmestad i Vognskjulet er åpen i perioden 6. juni – 12. juli.

Låven med keramikkutsalget Veks! og Katrine Køster Holst er åpen 20. juni – 6. september, mens Anna Widen, Vidar Koksvik og Kari Håkonsen i Nyfjøset i Låven er åpen 20. juni – 13. september.

Utstillingene om Søsterklokkene i Veslestabburet og Ånond Versto i Drengestugu åpner 29. juni kl. 12.00 og er åpen i perioden 29.06 – 13.09.

Se oppdateringer her og på sosiale medier @ringebu.prestegard.

Billetter Prestegarden

Voksen: 60,-/pers
Barn: 40,-/pers
Grupper og honnør: 50,-/pers
(Minimum 10 personer i gruppe)

Pilegrimer har gratis inngang ved fremvisning av pilegrimspass.

KJEKT Å VITE

Ja, rett utenfor (begge steder)

HC-parkering

Nei

Rullestoladkomst

Ja, via hovedinngangen

Toaletter

Ja (begge steder)

Ofte spurt spørsmål

Er stavkirken i bruk?

Ja, Stavkirken er soknets hovedkirke og er fortsatt i daglig bruk.

Hvor gammel er stavkirken?

Stavkirken ble bygget omkring år 1220. Den ble ombygd i 1630 og fikk da det karakteristiske røde tårnet som vi ser i dag.

Hvor ofte er det gudstjenester?

Det varierer litt ut fra hvilken andre kirkelige handlinger som foregår. I tillegg har sognet ta andre kirker som bytter på å ha søndagsgudstjenesten.

Les mer under Gudstjenester

Hvorfor ligger ikke stavkirka i sentrum?

Før i tiden var dette et knutepunkt og hovedvegen gikk rett nedenfor kirken. I tillegg til kongsvegen gikk også pilegrimsstien her. Det ligger mye spor av historie i dette området.

Ringebu Prestegard og hage

Hvor gamle er bygningene?

Dagens hovedbygning ble reist i 1743, etter at den gamle hadde brent ned.

Når flyttet siste presten ut?

Den siste presten som bodde i Prestegarden flyttet i 1991. Hun het Reidun Rakontonirainy, var vikarprest og bodde her sammen med mannen sin.

Hvem eier prestegarden?

Stiftelsen Ringebu Prestegard eier Ringebu Prestegard. Stiftelsen er dannet av Ringebu historielag, Ringebu sokneråd og Ringebu kommune.

Hvor mange roser er det i hagen?

I dag er det ca. 150 rosesorter i hagen.