Utstillinger

De trenger noe som er fint og pent også. Pynt som folk kjenner inni seg.

Søsterklokkene, Lars Mytting

Utstillinger i Ringebu Prestegard

Gallerivirksomheten er den viktigste aktiviteten i Prestegarden med sommerutstilling i mange hus fra juni til september. Hvert år komponeres sommerens utstillinger av et mangfold av kunstnere, ulike kunstprosjekt –sammen med håndverkere og barnehagene i Ringebu med sin årlige temautstilling. Det er både historiske utstillinger, temautstillinger og salgsutstillinger. I tillegg til sommerutstillingen juni–september har også Prestegarden andre utstillinger gjennom året.

I hovedbygningen fylte vi sommeren 2020 de fleste romma med utvalgte malerier av Karl Løkke (1870-1943) og hovedsaklig motiv fra Gudbrandsdalen.

Nytt i 2020 var utstilling om Søsterklokkene og Lars Myttings bøker i Veslestabburet, denne vil bli utviklet videre. Blant hovedattraksjonene var vår faste utstilling basert på utvalgte verker fra prestegardens egen samling med Jakob Weidemanns malerier. I 2020 sammen med tidligere gjestekunstner i Ringsveen, Kristin Tårnesvik, i naborommet.

Keramiker Torbjørn Kvasbø har etablert en gjestekunstnerordning med utstillinger, prosjekt i Fjøset og på det nyåpna Trevet, med et lekkert utvalg av brukskeramikk. Gjestekunstnerordningen går gjennom hele året, uavhengig av de andre utstillingene.

Gudbrandsdalsmusea har utstillinger om Ringebu stavkirke og prestegarden sin historie.

I 2020 ble det tatt i bruk helt nye lokale for kunstutstillinger på fjøstrevet og nyfjøset i den store låven, samt at Monumentalverksted for keramisk kunst ble åpnet.

Påskeutstillingen i Ringebu Prestegard fortsetter.

Åpent 17. og 18. april og 24. og 25. april.

27. mars – 11. april 2021

kl. 12.00 – 16.00 alle dager

Kunstutstilling i påske i Ringebu Prestegarden

Salgsutstillingen er et samarbeide mellom Ringebu Prestegard og gallerist Svein Erik Bakken i Tofteloftet – tidligere galleri Holmsbustuene.

I tillegg til trønderen Sverre Bjertnæs (44 år) stiller tre meget dyktige allsidige kvinnelige kunstner ut på årets Påskeutstilling, nærmere bestemt Vivian Zahl Olsen, Aino Jensen og Jertrud Eikås.

Henvendelser: einar@ringebuprestegard.no

eller tlf. 976 87 950. Gratis inngang!

Arrangør: Stiftelsen Ringebu Prestegard

Se oppdateringer her og på sosiale medier @ringebu.prestegard.

Billetter for sommerutstilling

Voksen kr. 60,-
Barn kr. 30,-
Gruppe og honnør kr. 50,-