Barnehageutstillingen

Barnehagene i kommunen deltar på sommerutstillingen i Ringebu Prestegard for 13. året på rad. Det som begynte tilfeldig, har blitt en viktig del av det pedagogiske opplegget for Ringebubarnehagene. I år er det kunstprosjektet Vegskille som er vært inspirasjonskilden til barnas bidrag til sommerutstillingene i Prestegarden. Nærmere bestemt Linda Bakkes skulpturer Dragen i Vålebru og Mammuthodeskallen på Fåvang.  

Inspirasjon og fantasi

«Vi har latt barna i barnehagene våre få besøke kunstverkene; – se på, ta på, klatre på, speile seg i, fantasere rundt, studere og reflektere. Barna har brukt gjenbruksmateriell for å bygge sine kunstverk og gi uttrykk for sine følelser.

Årets utstilling viser hvordan Mammuten og Dragen har inspirert barnehagebarna i alderen 1-6 år til å utforme kunst på grunnlag av sine inntrykk av disse «skapningene». De har hatt tanker om dem, og de har snakket om dem, og de har kommet med mange interessante utsagn, som utstillingen forsøker å formidle.»

SILOFAKTA

}

Åpningstider

1. juni–2. september (alle dager)
kl. 10.00–17.00

Butikk og servering

I butikken i Prestegarden som ligger rett ved får du kjøpt kaffe, te, mineralvann, iskrem, vafler og kaker, som kan inntas i selskapslokalene eller utendørs når det er fint vær.

Ringebubarnehagene i SILOEN

Barnehagene i Ringebu skal i år ta i bruk sin nye, permanente utstillingsplass over to etasjer i den nyrestaurerte Silokummen. Kanskje det eneste stedet i Norge der barnehagene har sin egen utstillingsplass til permanent disposisjon?

På toppen av silokummen blir det et fenomenalt utsiktspunkt med 360 graders vindusrekke og glassvindu som slipper lys gjennom taket og ned til utstillingsrommene. Vi gleder oss til å vise fram dette spesiell bygget og kunsten som skal bo her. Kom å bli inspirert av små kunstnere!

X