Prestegardshagen
«Dølene fortsatte sine liv innenfor gjerdene, i en jevn og sakte dans med årstidene. Hver gård var et selvforsynt rike, og dalsidene sto som høyreiste yttervegger mot verden utenfor».
Søsterklokkene, Lars Mytting
Hva kan du oppleve?
Den gamle Prestegardshagen bugner av blomster av alle slag – ca. 170 forskjellige sorter roser, vakre stauder fra området vårt, fjellhage, gamle georginer, pioner, urtebed, gammel lønneallé og en gammel hestekastanje. Hagen og tunet i Ringebu Prestegard er ca. 12 mål. Her er det lov å drømme seg bort til fordums tid, eller bare å sette seg ned å nyte nuet.
Det finnes gamle epletrær og kirsebærtrær i allé, bærfelt med gamle sorter, humleplanter (Humlehuset) i en bue for enden av alléen, gamle hekker av syrin og Bjarkøyspirea, nyplantet felt med Vossakvann og en liten nyttehage «Verdenshagen». Produkter fra hagen selges (ved sesong) i butikken i resepsjonen i Prestegarden.
Hagen blomstrer fra slutten av april til snøen kommer. Den er stadig i utvikling og stelles med stor omsorg av flittige hender fra hagegruppen. Hagen blir drevet og utviklet av frivillige. Inne i hovedbygningen er det ei utstilling som forteller mer om hagen – og en brosjyre.
Velkommen til en salig og velduftende opplevelse!
FAKTA
Åpningstider
28. september til 13. oktober 2024
Mandag – fredag | Kl. 12.00–16.00
Lørdag – søndag | Kl. 11.00–16.00
Det skjer
Heil ved
Opplev HEIL VED den 5. og 6. august på Ringebu Prestegard. Forestillinga er basert på Lars Myttings bok og med musikk av Stein Torleif Bjella.
Konsert med Anita Hegerland
14. februar| kl. 19.00–20.30 kommer Anita Hegerland til Ringebu Prestegard. Sammen med en dyktig gjeng musikere, for å gjøre en stemningsfull vinterkonsert hos oss med sine store, udødelige hits og irsk folkemusikk.
Draumkvedet
Kom på fakkelvandring og Draumkvedet-konsert! Kom på fakkelvandring og Draumkvedet-konsert! Arrangement i Ringeu Prestegard og i Stavkyrkja lørdag 4. januar med oppstart i Prestegarden kl. 13.00 Kvedaren Bjørn Sigurd Glorvigen, organist Ådne...
«Hvert klokkeslag hadde en livlig kjerne, en lovnad om en bedre vår, en etterklang fargesatt av langvarig og vakker dirring»
Søsterklokkene, Lars Mytting