Prestegardshagen

«Dølene fortsatte sine liv innenfor gjerdene, i en jevn og sakte dans med årstidene. Hver gård var et selvforsynt rike, og dalsidene sto som høyreiste yttervegger mot verden utenfor».

Søsterklokkene, Lars Mytting

Hva kan du oppleve?

Den gamle Prestegardshagen bugner av blomster av alle slag, – over 150 forskjellige sorter roser, vakre stauder fra området vårt, fjellhage, gamle georginer, pioner, urtebed, gammel lønneallé og en gammel hestekastanje. Hagen og tunet i Ringebu Prestegard er ca. 12 mål. Her er det lov å drømme seg bort til fordums tid, eller bare å sette seg ned å nyte nuet.

Det finnes gamle epletrær og kirsebærtrær i allé, bærfelt med gamle sorter, humleplanter (Humlehuset) i en bue for enden av alléen, gamle hekker av syrin og Bjarkøyspirea, nyplantet felt med Vossakvann og en liten nyttehage «Verdenshagen». Produkter fra hagen selges (ved sesong) i butikken i resepsjonen i Prestegarden.

Hagen blomstrer så lenge sesongen varer fra slutten av april til snøen kommer. Den er stadig i utvikling og stelles med stor omsorg av flittige hender fra hagegruppen. Hagen blir drevet og utviklet av frivillige. Inne i hovedbygningen er det ei utstilling som forteller mer om hagen – og en brosjyre.
Velkommen til en salig og velduftende opplevelse!

FAKTA

}

Åpningstider

5. juni–13. september 2021 
kl. 10.00–17.00 (alle dager)

Billetter

Hagen har gratis inngang.
Omvisning kan bestilles av grupper.

Det skjer

Konsert – Mjøsfolk med gjester

Konsert – Mjøsfolk med gjester

Den 22. Juli kommer gruppa MjøsFolk til Ringebu Prestegard kl 19:00. MjøsFolk ønsker å presentere nydelig og variert musikk hentet fra hele det store Innlandet.

les mer

«Hvert klokkeslag hadde en livlig kjerne, en lovnad om en bedre vår, en etterklang fargesatt av langvarig og vakker dirring»

Søsterklokkene, Lars Mytting

X