Prestegardshagen

«Dølene fortsatte sine liv innenfor gjerdene, i en jevn og sakte dans med årstidene. Hver gård var et selvforsynt rike, og dalsidene sto som høyreiste yttervegger mot verden utenfor».

Søsterklokkene, Lars Mytting

Hva kan du oppleve?

Den gamle Prestegardshagen bugner av blomster av alle slag – ca. 170 forskjellige sorter roser, vakre stauder fra området vårt, fjellhage, gamle georginer, pioner, urtebed, gammel lønneallé og en gammel hestekastanje. Hagen og tunet i Ringebu Prestegard er ca. 12 mål. Her er det lov å drømme seg bort til fordums tid, eller bare å sette seg ned å nyte nuet.

Det finnes gamle epletrær og kirsebærtrær i allé, bærfelt med gamle sorter, humleplanter (Humlehuset) i en bue for enden av alléen, gamle hekker av syrin og Bjarkøyspirea, nyplantet felt med Vossakvann og en liten nyttehage «Verdenshagen». Produkter fra hagen selges (ved sesong) i butikken i resepsjonen i Prestegarden.

Hagen blomstrer fra slutten av april til snøen kommer. Den er stadig i utvikling og stelles med stor omsorg av flittige hender fra hagegruppen. Hagen blir drevet og utviklet av frivillige. Inne i hovedbygningen er det ei utstilling som forteller mer om hagen – og en brosjyre.
Velkommen til en salig og velduftende opplevelse!

FAKTA

}

Åpningstider

4. juni–13. september 2022
kl. 10.00–17.00 (alle dager)

Billetter

Hagen har gratis inngang.
Omvisning kan bestilles av grupper.

Det skjer

Sommerkonsert med Camilla Granlien

Sommerkonsert med Camilla Granlien

SOMMERKONSERTVelkommen til stemningsfull sommerkonsert i Ringebu stavkirke med folkesanger Camilla Granlien. Middelalderballadene, kjærlighetsvisene, skjemtevisene og de små bånsullene forteller alle fantastiske historier, med et persongalleri...

les mer
Hanne Sørvaag med band

Hanne Sørvaag med band

SOMMERKONSERTENE Den 16. juli kl 19:00 inviterer vi til utekonsert utenfor Ringebu Prestegard med Hanne Sørvaag med band. Lenge før Hanne Sørvaag var et fjes på alles skjermer, var låtene hennes på alles lepper. Hun er signert som låtskriver hos...

les mer
Gospel Explosion

Gospel Explosion

SOMMERKONSERTENE 9.juli blir det en heidundrende gospelkonsert i Ringebu stavkirke. Ryktene skal ha det til at Kine L. Fossheim og Leif Ingvald Skaug sammen med FRi (Fåvang og Ringebu) Gospel, skal få taket til å lette. Mange kjenner Kine best...

les mer

«Hvert klokkeslag hadde en livlig kjerne, en lovnad om en bedre vår, en etterklang fargesatt av langvarig og vakker dirring»

Søsterklokkene, Lars Mytting