Prestegardshagen

«Dølene fortsatte sine liv innenfor gjerdene, i en jevn og sakte dans med årstidene. Hver gård var et selvforsynt rike, og dalsidene sto som høyreiste yttervegger mot verden utenfor».

Søsterklokkene, Lars Mytting

Hva kan du oppleve?

Den gamle Prestegardshagen bugner av blomster av alle slag – ca. 170 forskjellige sorter roser, vakre stauder fra området vårt, fjellhage, gamle georginer, pioner, urtebed, gammel lønneallé og en gammel hestekastanje. Hagen og tunet i Ringebu Prestegard er ca. 12 mål. Her er det lov å drømme seg bort til fordums tid, eller bare å sette seg ned å nyte nuet.

Det finnes gamle epletrær og kirsebærtrær i allé, bærfelt med gamle sorter, humleplanter (Humlehuset) i en bue for enden av alléen, gamle hekker av syrin og Bjarkøyspirea, nyplantet felt med Vossakvann og en liten nyttehage «Verdenshagen». Produkter fra hagen selges (ved sesong) i butikken i resepsjonen i Prestegarden.

Hagen blomstrer fra slutten av april til snøen kommer. Den er stadig i utvikling og stelles med stor omsorg av flittige hender fra hagegruppen. Hagen blir drevet og utviklet av frivillige. Inne i hovedbygningen er det ei utstilling som forteller mer om hagen – og en brosjyre.
Velkommen til en salig og velduftende opplevelse!

FAKTA

}

Åpningstider

4. juni–13. september 2022
kl. 10.00–17.00 (alle dager)

Billetter

Hagen har gratis inngang.
Omvisning kan bestilles av grupper.

Det skjer

Vi søker guider og guideleder

Det søkes etter guider og guideleder til sommersesongen i 2023. Stiftelsen Ringebu Prestegard er en stiftelse basert på driften av Ringebu Prestegard, en institusjon som ligger nær Ringebu stavkirke. Driften består av kunst og gallerivirksomhet i...

les mer
Rabarbrafest

Rabarbrafest

Sundag 19. juni, kl. 13.00 inviterer vi til rabarbrafest. Vi ønsker at folk skal få øynene opp for hvor anvendelig og god rabarbraen er.

les mer

«Hvert klokkeslag hadde en livlig kjerne, en lovnad om en bedre vår, en etterklang fargesatt av langvarig og vakker dirring»

Søsterklokkene, Lars Mytting