Prestegardshagen

«Dølene fortsatte sine liv innenfor gjerdene, i en jevn og sakte dans med årstidene. Hver gård var et selvforsynt rike, og dalsidene sto som høyreiste yttervegger mot verden utenfor».

Søsterklokkene, Lars Mytting

Hva kan du oppleve?

Prestegardshagen bugner av blomster i alle slag nå over 150 forskjellige sorter roser, vakre stauder fra området vårt, fjellhage, gamle georginer pioner, urtebed, gammel lønneallé og en gammel hestekastanje. Hage og tun i Ringebu Prestegard er ca. 12 mål. Her er det lov å drømme seg bort til fordums tid eller bare å sette seg ned å nyte nuet.

Det finnes gamle epletrær og kirsebærtrær i allé, bærfelt med gamle sorter, humleplanter (Humlehuset) i en bue for enden av alleen, gamle hekker av syrin og Bjarkøyspirea, nyplantet felt med Vossakvann og en liten nyttehage «Verdenshagen». Produkter fra hagen selges (ved sesong) i butikken inne i Prestegarden.

Hagen blomstrer så lenge sesongen varer fra slutten av april til snøen kommer. Den er stadig i utvikling og stelles med stor omsorg av flittige hender fra hagegruppen.
Velkommen til en salig og velduftende opplevelse!

FAKTA

}

Åpningstider

6. juni – 13. september 2020 (alle dager)
kl. 10.00–17.00

Billetter

Hagen har gratis inngang.
Omvisning kan bestilles av grupper.

Hva skjer Prestegarden og hagen

11febHele dagenINVITASJON til å delta på Amatørutstilling i Ringebu Prestegard!

18apr11:0016:00Podekurs i Ringebu Prestegard

Berik opplevelsen med en guidet omvisning

«Hvert klokkeslag hadde en livlig kjerne, en lovnad om en bedre vår, en etterklang fargesatt av langvarig og vakker dirring»

Søsterklokkene, Lars Mytting

X