Høstutstilling 2023

30. september til 15. oktober.

Vi inviterer til åpning av utstilling lørdag 30. September kl 12:00. Vi gleder oss over å ønske deg velkommen til en ny høstutstilling. Vi åpner opp to av husene og fyller veggene med spennende uttrykk av syv ulike kunstnere. Utforsk de unike verkene som tar deg med inn i en verden av farger, former og fortellinger. La deg inspirere og berøre av kunsten. Ta en pause fra hverdagen og la oss by på en opplevelse. 

Åpningstid:

Mandag til fredag: 12:00 til 16:00.
Lørdag og søndag: 11:00 til 16:00.

Thor Arne moen

Presentasjon av utstillerene høst 2023

Kristin Tårnesvik

Rolf Nerli

Nerli er utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole og ved Statens Kunstakademi i Oslo. Som grafiker arbeider han med litografi som teknikk. Han er kjent for sine landskapsskildringer som utføres i en sterk og variert koloritt.

Les mer om Rolf

Nerli er ute etter å skape stemninger og formidle det mystiske ved den urørte naturen. Hans landskap er engasjerende og monumentale og Nerli klarer å formidle et landskap som treffer oss alle. Rolf Nerli har hatt en rekke utstillinger i inn- og utland, blant annet ved Statens Høstutstilling, Kunstnerforbundet i Oslo og Intergrafikk i Berlin. 

Marit Geraldine Bostad

Marit Geraldine Bostad (f. 1976) er en norsk billedkunster som jobber innenfor et abstrakt formspråk. Temaer som den indre psyken, minner og menneskelige relasjoner er sentralt. 

Les mer om Marit Geraldine

Kunstverkene skapes i en spontan prosess – i skjæringspunktet mellom det bevisste og det underbevisste. Hun ønsker å fri seg fra de bevisste valgene i håp om å kunne oppnå en ny interaksjon, en ny kilde til inspirasjon og et redefinert kunstneriske uttrykk gjennom en fri ekspresjonistisk tilnærming til maleriet. Paletten eller utvalget av farger begrenses ikke før hun begynner å male, og all blanding av farger skjer på selve lerretsduken. Hun bruker sjelden pensel, men heller andre verktøy som gir uttrykksfulle og mangfoldige strøk.

Anna Widen

Atle Skudal

Atle Skudal er maler, tegner og grafiker. Han arbeider i en klassisk, realistisk tradisjon. Siden 2005 har han arbeidet med den grafiske trykkteknikken mezzotint under veiledning av kunstneren Erling Valtyrson.

Les mer om Atle

Atle Skudal er født i 1972 og oppvokst på Karmøy. Han var elev hos Odd Nerdrum fra 1997 til 1999. Han har også studert tre år ved Florence Academy of Art i Firenze, Italia. Deretter arbeidet han ytterligere ett år ved akademiet som lærer. Siden 2003 har han vært bosatt i Bergen.

Foto: Lars V. Tvete

Steinar Caspari

Steinar Caspari (f.1983) blir omtalt som landets beste graffitikunstner med et teknisk ferdighetsnivå i verdensklasse. Caspari er selvlært og er blitt en populær kunstner. Med over 20 års erfaring innenfor graffiti og gatekunst har han opparbeidet seg en imponerende oppdragshistorikk og samarbeider med store nasjonale og internasjonale urbane kunstnere som CanTwo, Insane 51, BondTrueLove mf.

Les mer om Caspari

De siste årene har han jobbet bredere i form av å kombinere flere andre medier i tillegg til spraybokser. Casparis uttrykk kommer i mange former da han selv omtaler seg som «bipolar i sitt kaos-harmoniske konsept». Han maler for det meste figurativt med realistisk karakter. Noen av teknikkene han utøver er forskyvningseffekter og transparente uttrykk. Ofte maler han konkret og målrettet, men i perioder maler han eksperimentelt og intuitivt. Som en kontinuitet i hans arbeider sees grader av melankoli. Ofte er verkene til Caspari øyeblikksorienterte og speiler samtiden betraktet og tolket gjennom hans egne opplevelser og forståelse av «virkeligheten». Utover dette maler han det han vil og føler uten å tenke på hva andre mener. Caspari har vært utstilt hos ulike gallerister, som M35, Galleri Vibes, Gallerii, Galleri Sand, Nydalen kunstskole, ISSOLAND, ByMedhus og i mange ulike private og offentlige sammenhenger som næringslivs arrangementer, Poker NM, Medhus On Ice samt ulike festivaler. Caspari er initiativtaker og eier av kunstfenomenet Caspari Artspace som er et stort kunstnerkollektiv, galleri, synergi akselerator og læringsarena midt i Tønsberg sentrum. 

Hanne Heuch 2019 Foto Terje Holm

Åse Johanne Gilleberg

Åse Johanne Gilleberg er vevkunstner og bosatt på Lillehammer. Det er mange måter å uttrykke sitt engasjement på. I Åse Johannes tilfelle gjennom det billedlige og det poetiske. Å gi følelser uttrykk er til tider slitsomt. For 30 år siden sa hun «Afrikas vinder spiller harpe i mine renningstråder».

Les mer om Åse Johanne

 Nå sier hun at hun har en mindre romanisk holdning til det å skape kunst. Men fortsatt kjenner hun den sitrende gleden av frihet ved arbeidet og den kraft det gir å være i en prosess der en også i overført betydning samler trådene.

Hilde Jordbruen

Mia Gjerdrum Helgesen

Mia Gjerdrum Helgesen (f. 1971) jobber med maleri, skulpturer i tre, bronse og marmor, tekstil og grafikk. Hun legger stor vekt på interaksjonen mellom kunstner og materiale, som hun beskriver slik:

Les mer om Mia

«Det å bruke krefter på å risse inn i treverket gjorde at det ble en direkte forbindelse mellom materialet og meg. Det ble litt som mine nervetråder spiler seg i treverket når jeg risser med en intuitiv tilnærming. Det er de spor vi etterlater oss, relasjoner og interaksjoner jeg tar med meg inn i verkene, i grenseland mellom figurasjon og abstraksjon. Jeg jobber med organiske naturmaterialer som speiler vår eksistens, vekst og liv.»

 

Relieffmaleri oppstod i forlengelsen av Helgesens arbeid med tresnitt. I stedet for å speilvende motivet og sverte trykkplaten for å skape et grafisk avtrykk, jobber hun direkte i treplaten for så å kombinere relieffet med innrissinger og maleri lag på lag, til et originalmaleri på tre.

Helgesen har bakgrunn fra blant annet Westerdals, Academy of Art San Fransisco og Kunsthøgskolen i Oslo (MA). I 2018 ble hun tildelt et residency ved Mana Contemporary i New York, med utstillinger i NY, Miami og Los Angeles. I 2020 lanserte Press Forlag utgivelsen av boken om Helgesen, skrevet av Lars Elton i forbindelse med åpningen av hennes separatustilling på Soli Brug. Hun var første kvinnelige kunstner som hadde hele bruket som utstillingsarena. Ved deltagelse i kunstprosjektet Artdom som fremmer kvinners rettigheter i vanskeligstilte land, ble Mia med på et internasjonalt samarbeid i 2021

Kjell Erik Killi Olsen

Alexander Stub

Alexander Stub(f. 1978) er født og oppvokst i Bergen og hadde sin første separatutstilling allerede i 1994. Etter utdannelse på Kunstskolen i Bergen hospiterte han to år på et grafisk verksted. Fra 2004 har han drevet som kunstner/grafiker på heltid.

Les mer om Alexander

Stub har blitt en mester innen linoleumssnitt, en teknikk som færre og færre jobber med.

Personlige refleksjoner:

«Naturens lys og former har alltid fasinert meg. Jeg bruker mye tid på fjellet gjennom alle årets tider. Særlig våren fasinerer meg med snøsmelting og alle de kontrastene som da kommer frem. Minner og inntrykk tar jeg med meg til atelieret hvor jeg lager små skisser som igjen blir overført til linoleumsplater. Streken blir skjært vekk med små v-jern. Hvert bilde består av 3-5 plater, gjerne med flere farger på hver plate. Fargene blir rullet på med små valser på de områdene som står igjen etter utskjæringen. Platene blir enten trykket vått i vått, eller jeg lar det tørke etter hver plate. Det er alltid spennende å se resultatet etter at siste plate er gått igjennom pressen.

Opplagene mine er små og består som regel av 25-35 eksemplarer. Jeg trykker alle bildene mine selv, noe som gjør at de blir så original som de kan være.»  

Foto Lars V. Tvete

Kreative Døler

Kreative Døler ble stiftet i 2011 og er en lokal kunst og håndverksgruppe. Medlemmene produserer produkter i forskjellige håndverksteknikker som strikking, søm og tekstiler, toving, skinntrykk, keramikk, treprodukter som sveipa bokser, dreiing og treskjæring. På veggen henger det malerier i forskjellige stilarter. Her finner du spesielle produkter til glede og nytte for deg selv og andre. Kanskje trenger du en gave!