«Han forelsket seg i ei lita gammel tømmerstue nær stabburet, delvis gjemt bak noen høye bjørketrær – det perfekte atelieet».

Søsterklokkene, Lars Mytting

Hva kan du oppleve?

Ringebu Prestegard er en kulturperle som ligger vakkert til i dalsiden like ved Ringebu stavkirke, langs «Panoramavegen» til landsbyen Ringebu.

Prestegarden var prestebolig frem til 1991. I dag er den fredede og restaurerte Prestegarden med sine mange gamle hus og hage er en historisk opplevelse i seg selv. I tillegg kan du i sommersesongen og i andre utstillingsperioder gjennom året besøke kunstgalleri og kafé. Hvert år presenteres nye kunstnere sammen med noen faste utstillinger.

Du kan også vandre i den vakre hagen som omgir gården, – nyte rosebedene, de gamle bærbuskene eller bare henge rundt i humlehuset. Gjennom hele året er Prestegarden også møtested for kulturarrangementer som konserter og temakvelder. Velkommen til et inspirerende besøk!

Åpningstider 2020

Sommerutstillingen åpner 6. juni og står til 13. september 2020 og er åpen alle dager kl. 10.00–17.00

Vi forholder oss til gjeldende retningslinjer for smittevern i samråd med kommuneoverlegen. Vi ønsker alle velkommen til et trygt og inspirerende besøk til Ringebu Prestegard i sommer.

Billett Prestegarden

Voksen kr. 60,-
Barn kr. 40,-
Grupper og honnør kr. 50,-
(Minimum 10 personer i gruppe)

Pilegrimer har gratis inngang ved fremvisning av pilegrimspass.

Fellesbillett Stavkirken og Prestegarden

Voksen kr. 110,-
Barn kr. 70,-
Grupper og honnør kr. 90,-

Hva skjer i Ringebu Prestegard

18jul12:0013:30Åpning stor salgsutstilling med verker av Håkon Bleken og Kjell Erik Killi Olsen!

Berik opplevelsen med en guidet omvisning

«Oss skjønner noe nytt for hver tidsalder, og for hver tidsalder misforstår oss gamletida»

Søsterklokkene, Lars Mytting