«Han forelsket seg i ei lita gammel tømmerstue nær stabburet, delvis gjemt bak noen høye bjørketrær – det perfekte atelieet».

Søsterklokkene, Lars Mytting

Hva kan du oppleve?

Ringebu Prestegard er en kulturperle som ligger vakkert til i dalsiden like ved Ringebu stavkirke, langs «Panoramavegen» til landsbyen Ringebu.

Prestegarden var prestebolig frem til 1991. I dag er den fredede og restaurerte Prestegarden med sine mange gamle hus og hage en historisk opplevelse i seg selv. I sommersesongen og andre utstillingsperioder gjennom året er det også kunstgalleri og kafé. Hvert år presenteres nye kunstnere sammen med noen faste utstillinger.

Du kan også vandre i den vakre hagen som omgir gården, – nyte rosebedene, de gamle bærbuskene eller bare henge rundt i humlehuset. Gjennom hele året er Prestegarden også møtested for kulturarrangementer som konserter og temakvelder. Velkommen til et inspirerende besøk!

Åpningstider 2020

Kunstutstilling før jul i Prestegarden

20. november – 22. november 2020 kl. 12.00 – 16.00

27. november – 29. november 2020 kl. 12.00 – 16.00

4. desember – 6. desember 2020 kl. 12.00 – 16.00

Sommerutstillingene åpner 6. juni og står til 13. september 2020 og er åpen alle dager kl. 10.00–17.00

Vi forholder oss til gjeldende retningslinjer for smittevern i samråd med kommuneoverlegen. Vi ønsker alle velkommen til et trygt og inspirerende besøk til Ringebu Prestegard i sommer.

Billett Prestegarden

Voksen kr. 60,-
Barn kr. 40,-
Grupper og honnør kr. 50,-
(Minimum 10 personer i gruppe)

Pilegrimer har gratis inngang ved fremvisning av pilegrimspass.

Fellesbillett Stavkirken og Prestegarden

Voksen kr. 110,-
Barn kr. 70,-
Grupper og honnør kr. 90,-