Kirsten Kokkin

Triangel er laget av skulptør Kirsten Kokkin, innkjøpt av Stiftelsen Ringebu Prestegard i 2020 som fast skulptur i tunet.

Kirsten Kokkin (f. 1951, Oslo) tilhører den klassiske, europeiske figurtradisjonen av billedhuggere, med forbilder som de store mestere Michelangelo, Rodin og Vigeland. Hun har skapt seg sin egen posisjon med sin sterkt detaljerte og feminine stil. Hun er en av de ledende figurative billedhuggere både her i Norge, og i USA hvor hun på 80-tallet etablerte seg og fortsatt tilbringer mye av sin tid.

Hun er utdannet fra bl.a. Statens Kunsthøgskole i Oslo, hvor hun siden år 2000 har hatt stillingen som førsteamanuensis. Verkene hennes kjennetegnes av en sensuell og energisk kvalitet, og er utført med en uovertruffen nøyaktighet i anatomi og detaljer. Søken etter sannhet førte henne til det naturalistiske formspråk og fantasien til den antikke, mytologiske verden. Hun er kanskje mest kjent for sine lyriske skulpturer av dansere, der hun uttrykker tidløse, menneskelige følelser gjennom bevegelse.

Kirsten Kokkin har utført en stor mengde kommisjoner og monumenter og har en lang karriere som portrettkunstner. Hun har utstilt i en rekke land, og har kunstverk plassert over hele verden, med hovedvekt i USA og Norge. Blant Kokkins mest kjente offentlig monumenter er skulpturen av kronprinsesse Märtha i Slottsparken i anledning kong Harald Vs 70-årsdag i 2007 og senere Dronning Sonja samme sted. (kilde Galleri Kjeldaas). 

I Ringebu Prestegard er hun også representert i utstillingen med arbeider av Rune Amrud og Kirsten Kokkin.