«Fritt i landskapet. Selvsikker, verdig, eldgammel. Mørkebrun som en skogsbjørn, forsiret som en dronningkrone, sta som en pilegrim».

Søsterklokkene, Lars Mytting

Hva kan du oppleve?

Ringebu stavkirke ligger i storslått natur og med god utsikt utover Gudbrandsdalen. Dette er den eneste stavkirken etter pilegrimsleden, i et historisk område med mange vernede bygninger og levende kulturminner. Dagens stavkirke med den eldste delen er datert til rundt år 1220.

Det er fra tidligere utgravning dokumentert at det stod en bygning på stedet ved nåværende kirke. Stavkirken er også et sentralt mål for pilgrimmer som går langs leden Oslo–Nidaros, og mange bruker stavkirken som et startsted. Kirken er i tillegg sognekirke for Ringebu og er i daglig bruk.

Her kan du oppleve et sus av fortid som møter nåtid og bli grepet av den sjelero stedet gir med sine historiske og vakre omgivelser. Unn deg en tur innom, velkommen hit!

1. juni–25. august (alle dager)
kl. 09.00–17.00

Billetter

Voksen: 70,-/pers
Barn: 40,- /pers
Honnør: 55,- /pers
Grupper: 60,- /pers

Pilegrimer gratis inngang ved fremvisning av pilegrimspass

Fellesbillett Stavkirke og Prestegard

Voksen: 100,-/pers
Barn: 60,-/pers
Grupper og honnør: 80,- /pers

Hva skjer i Ringebu stavkirke

30jun19:0020:00Kjetil Bjerkestrand trioSommerkonsert

07jul19:0020:00Spansk aften med Habaneroz

14jul19:0020:00Slåttejazz

28jul19:0020:00Duften av liv

Berik opplevelsen med en guidet omvisning

«Det var noe her oppe, innunder fjellsidene, i kantene av skogene, et lummert påtrykk av noe mektig, fra en kraft av ukjent fatning».

Søsterklokkene, Lars Mytting