Ringebu Stavkirke
«Fritt i landskapet. Selvsikker, verdig, eldgammel. Mørkebrun som en skogsbjørn, forsiret som en dronningkrone, sta som en pilegrim».
Søsterklokkene, Lars Mytting
Hva kan du oppleve?
Ringebu stavkirke ligger i storslått natur og med god utsikt utover Gudbrandsdalen. Dette er den eneste stavkirken etter pilegrimsleden, i et historisk område med mange vernede bygninger og levende kulturminner. Dagens stavkirke med den eldste delen er datert til rundt år 1220.
Det er fra tidligere utgravning dokumentert at det stod en bygning på stedet ved nåværende kirke. Stavkirken er også et sentralt mål for pilgrimmer som går langs leden Oslo–Nidaros, og mange bruker stavkirken som et startsted. Kirken er i tillegg sognekirke for Ringebu og er i daglig bruk.
Her kan du oppleve et sus av fortid som møter nåtid og bli grepet av den sjelero stedet gir med sine historiske og vakre omgivelser. Unn deg en tur innom, velkommen hit!
FAKTA
Åpningstider
Kl. 09.00–17.00 (alle dager)
8. juni til 18. august
Kirken kan være stengt i forbindelse med kirkelige handlinger
Billetter Stavkirka
Voksen: 90,– /pers
Barn: 70,– /pers
Honnør: 70,– /pers
Grupper*: 80,– /pers
Familie: 240,–
* Gruppepris gjelder fra min. 10 pers.
Det skjer
Heil ved
Opplev HEIL VED den 5. og 6. august på Ringebu Prestegard. Forestillinga er basert på Lars Myttings bok og med musikk av Stein Torleif Bjella.
Konsert med Anita Hegerland
14. februar| kl. 19.00–20.30 kommer Anita Hegerland til Ringebu Prestegard. Sammen med en dyktig gjeng musikere, for å gjøre en stemningsfull vinterkonsert hos oss med sine store, udødelige hits og irsk folkemusikk.
Draumkvedet
Kom på fakkelvandring og Draumkvedet-konsert! Kom på fakkelvandring og Draumkvedet-konsert! Arrangement i Ringeu Prestegard og i Stavkyrkja lørdag 4. januar med oppstart i Prestegarden kl. 13.00 Kvedaren Bjørn Sigurd Glorvigen, organist Ådne...
Berik opplevelsen med en guidet omvisning
«Det var noe her oppe, innunder fjellsidene, i kantene av skogene, et lummert påtrykk av noe mektig, fra en kraft av ukjent fatning».
Søsterklokkene, Lars Mytting