Velkommen til Høstutstillingen 2024
28. september til 13. oktober
Mandag – fredag
kl. 12.00–16.00
Lørdag – søndag
kl. 11.00–16.00
Finn ut mer om utstillerne
Christopher Nielsen
Restlager fra stormønstring av lokal kunst på #realgamleMunch på Tøyen – System Ernst/Oslo streetview 2022, til glede for de som ønsker et glimt ned i Oschlopølens avgrunn av fordervelse. Sossial surrealistisk skildring
fra denne syndens pøl: Grønland/Vaterland/Storgata med Gunerius kjøpesenter og omegn. Tigerstaden har aldri fremstått mer dekadent, forsøplet og i full oppløsning
enn i dette utdraget fra billedsyklusen, som framstår som et perfekt redskap for bekreftelse av alle forestillinger
og fordommer som lever i de brede lag av folkedypet om denne byen som ingen forlater uten å få merker av.
Natalie Holland
Natalie er en norsk figurativ kunstner, kjent for sine portretter. Hun er utdannet ved St. Petersburg Kunstakademi, hun har stilt ut internasjonalt, blant annet i Norge, USA og Storbritannia. Hun har vunnet flere priser, inkludert førstepriseni ModPortrait 2020 i Barcelona. I 2024 ble to av hennes malerier sendt til Månen som en del av Lunar Codex-prosjektet.
Solfrid Aksnes
Solfrid Aksnes uttrykker seg gjennom flere teknikker, men har nylig vendt tilbake til grafikk, spesielt tresnitt. Utforskning av farger og flater er sentralt i hennes arbeid, inspirert av naturen og landskapene hun ferdes i. Hun fanger inntrykk på en todimensjonal flate, følger sin intuisjon, og lar bildene utvikle seg over tid. Aksnes jobber ofte i serier, der flere bilder kan oppstå samtidig, eller ett bilde kan utløse det neste. Noen ganger kommer resultatet raskt, andre ganger tar det år før bildene faller på plass.
Ellen Larsson
Ellen Larsson er en glassblåser med studio i Norge. Hun er født i Sverige og begynte å lære glassblåsing ved Kosta glassenter i 2007. Fra starten av har hun vært drevet av en interesse for å lære det tradisjonelle håndverket innen glassblåsing, og har derfra utviklet en mer eksperimentell tilnærming.
Hennes hovedfokus er å kombinere ulike materialer som tre, grus og kobbertråder med glasset, enten ved å lage mønstre på overflaten eller ved å integrere materialene inne i eller utenpå glassarbeidet
Randi Liliequist
Randi Liliequist er utdannet billed- og tekstilkunstner fra Kunsthøgskolen i Oslo. Hun spesialiserer seg i stofftrykk-monotypi, applikert collage og tegning, og hennes verk vises på utstillinger og i offentlige rom. Hun har omfattende erfaring som kursholder, kreativ agent og kunstformidler, med prosjekter for blant annet Nasjonalmuseet og
Trøndelag Teater.
Brynhild Grødeland Winther
Brynhild Grødeland Winther er kunstner med base i Bergen. Hun har en MFA fra Kunst- og Designhøgskolen i Bergen (2018). Winthers utstillinger tar gjerne form som collagepregede installasjoner, med tegning og tekst i sentrum. Winther bruker kunsten sin til å tenke høyt, og tegningene hennes taler på egne vegne. De innholdsrike tegningene trekker opp linjer fra fortiden via nåtiden til fremtiden, og det ambivalente avhengighetsforholdet mellom mennesket og naturen ligger som et bakteppe.
Thorild Marie Instebø
Kunstnerens tekstilbilder er inspirert av naturen, spesielt trær som vekker en dyp fascinasjon i henne. Høst- og vinterlandskap gir særlig inspirasjon til hennes arbeider. Når et tre skiller seg ut, gjenskaper hun det ved å eksperimentere med teksturer og farger. Hun bruker ubehandlet bomullsstoff som males eller farges, og velger tråder i opptil 20 ulike nyanser. Stoffet festes i en broderiramme som plasseres på en symaskin. Ved å sy lag på lag med varierende stinglengde skaper hun dybde og et tredimensjonalt uttrykk. For henne er nålen penselen, og trådene fargepaletten.
Anders Gimse
Gimse jobber som gatefotograf og har en stil som fokuserer på urbane miljøer, samt å fange øyeblikket, uten å planlegge eller iscenesette det. Bildene hans preges av sterke komposisjoner og emosjonelle uttrykk, noe som gir dem et kraftig visuelt preg som vekker følelser hos betrakteren. Dette speiler både hans interesse for ulike temaer og hans evne til å skape bilder med dyp resonans.
Arild Frisnes
Frisnes er oppvokst i Hustadvika og bosatt i Molde, jobber med tørrpastell på papir og skaper figurative landskaper, ofte med fokus på vann. Han beskriver sin stil som samtidsrealisme og er inspirert av den norske gullalderen, særlig Frits Thaulow. Hans kunst formidler lys og stemninger fra minner og opplevelser i barndommen. Frisnes har stilt ut nasjonalt og internasjonalt, med verk solgt til samlere i Norge, Europa og USA.
Marie Indrelid Winsvold
Marie er utdannet sivilingeniør og har videreutdanning i Grønn vekst, Psykotraumeterapi og Coaching. Hun har reist mye med kamera og skrivebok, og er sterkt knyttet til naturen, spesielt Venabygdsfjellet og Rondane. Dette kommer til uttrykk i hennes bilder, tekster, og arbeid som bærekraftsansvarlig i eiendomsbransjen. Marie har deltatt på foto- og skrive-workshops med blant andre Morten Krogvold, Tom Sandberg, og ved International Center of Photography i New York. Hun har stilt ut ved Cyan mørkerom og Bogen kunstnersenter.
Kathrine Berg
Kathrine har en dedikert interesse for utforsking av materialer og ombruk som driver henne til å skape design med innvirkning på planeten og menneskers liv. Hun har bakgrunn som kunstner med stedsspesifikke kunstprosjekter og lang erfaring innen ulike former for samarbeid og løsninger. Hun er utdannet ved KHIO, Institutt for metall, Praktisk pedagogisk utviklingsarbeid ved Oslomet og Graphic Design ved Noroff. Hun engasjeres av samarbeid på tvers av ulike fagfelt for å skape innovative løsninger innenfor bærekraft og et sirkulært livsløp.
Kurt Haugen
Kurt Haugen startet sin kunstneriske reise som 14 åring, da han fikk sitt første malerutstyr fra sin bestefar. Dette ble starten på en livslang kjærlighet for tegning og maling. Kanskje var det også naboskapet med maleren Tor Refsum som vekket inspirasjonen til å utforske kunsten videre? Han maler hovedsakelig med oljefarger på lerret, og hans kunstneriske uttrykk kan beskrives som halvabstrakt. Bildene hans kjennetegnes av en gjennomtenkt komposisjon, hvor figurer og lyse fargekombinasjoner spiller en sentral rolle.
Kreative Døler
Oppdag håndverkstradisjon og kunst i naturskjønne omgivelser! I det store, sjarmerende Stabburet på Ringebu Prestegard finner du en unik salgsutstilling av produkter laget av Kreative Døler – en lokal kunst- og håndverksgruppe stiftet i 2011. Gruppen består av talentfulle håndverkere som skaper vakre og funksjonelle produkter, laget med høy kvalitet.
Hvert år tiltrekker utstillingen seg besøkende fra nær
og fjern – både fastboende, hytteeiere og tilreisende som søker noe spesielt. Om du er på utkikk etter en gave eller noe unikt til hjemmet, finner du et bredt utvalg produkter her. De dyktige medlemmene i Kreative Døler benytter tradisjonelle håndverksteknikker som strikking, tekstil, toving, maling, keramikk og trearbeid.
Den hjemmekoselige atmosfæren i Stabburet gjør opplevelsen enda mer spesiell. Her kan du gå på oppdagelsesferd blant unike gjenstander som både gleder og begeistrer, enten du er ute etter noe til deg selv eller
en gave til noen du setter pris på.
Velkommen til Kreative Døler på Ringebu Prestegard
– et møtested for kunst, kultur og kreativitet!
Ta en kunstpause i kafeen vår!
Et besøk på Ringebu Prestegard er ikke komplett uten en rolig pause i vår hyggelige kafé. Her kan du senke skuldrene og nyte en kunstpause med hjemmelagde kaker, nystekte vafler og en kopp nytraktet kaffe. Vi tilbyr også brus og andre forfriskninger. Enten du er på kunstutstilling eller bare på gjennomreise, er kafeen et perfekt sted for å slappe av og lade opp i vakre omgivelser.