Påskeutstillingen 2023

1. april til 10. april.

12:00 – 16:00

Stiftelsen Ringebu Prestegard inviterer til årets første utstilling. Under påskeutstillingen stiller syv kunstnere som viser en bredde i stilarter. Det er både lokale og nasjonale kunstnere som er å se når vi fyller to av våre bygg med kunst. Velkommen til oss for en god påskeopplevelse!

Kristian Finborud

Presentasjon av utstillerene 2023

Kristian Finborud

Kristian Finborud

Kristian Finborud (f. 1964) er en av landets mest populære og folkekjære kunstnere. Gjennom å løfte frem store og små øyeblikk og med et lunt blikk fanger han på humoristisk vis den norske folkesjelen i ord og bilder. Motivene kommer frem gjennom en karakteristisk skisseaktig strek som sammen med en klar komposisjon og nesten abstrakte naturskildringer utgjør uttrykket han er kjent for.

 

Les mer om Kristian

Selve trykkeprosessen er en viktig del av Finboruds kreative prosess, og han legger ned mye tid i å utforske mulighetene i denne teknikken. Motivet etses først ned i en metallplate med en sterk syreoppløsning for å få frem dype spor i platen. På denne måten får det ferdige bildet mye stofflighet, i en slik grad at flatene ofte fremstår som en slags relieff.

Deretter gnis fargen inn i platen og trykkes under stort press på et fuktig papir. For hvert eksemplar settes fargen inn på nytt. Denne måten å trykke på gir mulighet for variasjon i fargen gjennom opplaget, derfor kan enkelte trykk være helt unike.

Willibald Storn

Willibald Storn

Storn ble født i Michelbach i Østerrike i 1936, og siden 1960-tallet har han med jevne mellomrom markert seg sterkt i det norske kunstlandskapet. Willibald skaper fremdeles kunst full av politisk satire og symboler. Gjennomgående i kunstens hans er et sterkt samfunnsengasjement og ikke minst et omfattende kunstnerisk repertoar, enten det handler om grafikeren, performancekunstneren, maleren, installasjonskunstneren eller – som pensjonist – fotografen Willibald Storn.

 

Les mer om Willibald

De siste årene har han både utforsket fotoet som medium med nærmest dokumentariske bilder av omgivelsene og utgitt serier med fotografikk. I sin ungdom på 1960-tallet var han en skikkelig rebell i norsk kunstmiljø. Med så mange innfallsvinkler, både når det gjelder teknikker og motiver, til samfunnets kritiske spørsmål, er naturligvis Storns kunst preget av ulike impulser.

Anna Widen

Atle Østrem

Atle Østrem (1980) er en kunstner fra Stavanger som bor og jobber i Oslo. Østrem har bakgrunn fra graffitimiljøet, noe man ser klare referanser til i bildene. Siden 2000 har han jobbet med maleri og grafikk. Med en særegen strek skaper han et eget univers av figurer som ofte i kombinasjon med tekst, beskriver dagligdagse betraktninger eller retter søkelys på aktuelle temaer i dagens samfunn. Østrem liker kontraster og er opptatt av å finne det vakre i det stygge, og det stygge i det vakre.

Les mer om Atle

Dette kaller han for «Beauglyful». Østrem mener dette gir han et mer spennende arbeidsfelt enn det å kun lage vakre bilder.

Østrems kunstnerskap inkluderer blant annet separatutstillinger i Norge såvel som i Tyskland og USA. Han har stått for en rekke offentlige og private utsmykninger for blant andre Universitetet i Stavanger, Oslo Havn, Stavanger Fengsel Comfort Hotel og Aspelin Ramm eiendom.

Ringebu prestegard Øyvind Torseter

Øyvind Torseter

Øyvind Torseter (1972) er en av Norges fremste tegnere, illustratører og bildebokskapere.  Han har skrevet og illustrert en rekke kritikerroste og brisbelønte bøker som For en neve havre (2005), Avstikkere (2007), Gravenstein (2009), Hullet (2012), for å nevne noen. Torseter har også vært medforfatter og illustratør for andres bøker

Les mer om Øyvind

Rundt 55 priser, utmerkelser og stipender har blitt ham til del. Han er blant annet tildelt barnelitteraturens mest prestisjefylte priser, som Bologna Ragazzi Award (2008) for Avstikkere. Øyvind Torseter har deltatt på en rekke utstillinger, er tildelt flere utsmykningsoppdrag og er innkjøpt av flere offentlige etater og sentrale institusjoner som Nasjonalmuseet. Øyvind er utdannet fra Kent Institute of Art and Design innen illustrasjon, han er også utdannet fra skolen for Grafisk Design, Oslo.

Hanne Heuch 2019 Foto Terje Holm

Morten Hansen

Morten Hansen (1994) kommer fra Ringebu. Han er utdannet innen visuelle kunstfag ved Asker kunstfagskole. Nå tar Hansen bachelor innen filmregi på NSKI. Han har hatt interesse for tegning siden barneårene og kunstinteressen har alltid vært der. Han blir inspirert av alt rundt seg, alt han leser, hører og ser. Morten sitt kunstnerskap går i all hovedsak ut på å fremmedgjøre det gjenkjennbare og forstyrre det komfortable. Våre menneskelige og vårt samfunns mørke natur og utilstrekkelighet er det som ligger til grunn for Hansen sine arbeider.

Les mer om Morten

Morten arbeider nesten alltid ut fra sorte preparerte bakgrunner, der han prøver å lete frem lyset i sine malerier og illustrasjoner. Morten sine bilder er uttrykksfulle og sterke. I 2020 etablerte han et samarbeid med Kriminalomsorgen Innlandet, der hans illustrasjoner har til hensikt å skape refleksjon og åpenhet hos mannlige og kvinnelige innsatte. Det er totalt 60 forskjellige illustrasjoner som presenteres i en offentlig vandreutstilling høsten 2022 og våren 2023. Deretter skal de stilles ut permanent samt trykkes opp som refleksjonskort som skal brukes i frivillige terapitimer rundt om i norske fengsler og institusjoner.

Birgitte Bo Stolpmann Påskeutstillingen 2023 Ringebu Prestegard

Birgitte Bo Stolpmann

Brigitte Bo Stolpmann (1954) er utdannet kunstner og fotodesigner fra Fachlochschule für Gestaltung und visuelle Kommunikation, Dortmund. Hun har studert fotografi under professorene Otto Steinert, Harald Mante, Pan Walther og Gisela Schneider. Siden 2002 har hun arbeidet som Universitetslektor ved Institutt for Filosofi, Idè – og Kunsthistorie ved Universitetet i Oslo.

Les mer om Birgitte

Som grafiker arbeider Birgitte Bo Stolpmann med fotomontasjer, en teknikk som gir mulighet til å utvikle blikket, fordi hun kan komplettere verden foran kamera med våreforestillinger om verden. Bildene er ikke lenger reproduksjoner av den optiske verden, men er tankemessige konstruksjoner. Ved å føre sammen billedfragmenter fra forskjellige kontekster, prøver hun å konstruere en billedvirkelighet som assosiativt gjenskaper erindringsbilder av autentiske opplevelser, erfaringer og minner. Bo Stolpmann er født i Tyskland og bosatt i Norge fra 1980.

Smykke fra havet, Erik Åge Flyen

Erik Åge Flyen

Erik Åge Flyen fra Fåvang er pensjonist, men er utdannet adjunkt og design manager. Erik Åge har undervist i kunstfag på Ringebu Folkehøgskule i over 30 år.  Erik Åge Flyen er fotograf, og han begynte tidlig med digital bildebehandling og har jobbet parallelt med de analoge teknikkene. Erik Åge Flyen finner mye magi i mørkerommet.

Les mer om Erik Åge

Han har deltatt i en rekke gruppeutstillinger og hatt mange separatutstillinger. Han har blant annet levert bilder til tidsskrift, bøker, platecover, aviser og tv. Erik Åge har mottatt offentlig stipend og vært på mange studieturer i inn og utland. I dag er bildene hans også å se på Landsbygalleriet i Ringebu.

 

Kjell Erik Killi Olsen

Karin Køltzow

Karin Køltzow er en kunstner som veksler i temaer, teknikker og materialer. Hun både tegner og maler. Fra Karin var ganske liten har hun malt, tegnet og laget små skulpturer.  Det var ikke før hun ble voksen at hun ble profesjonell kunstner. Hun har hatt billedkunst som yrke fra 1980-85. Hennes bakgrunn strekker seg fra Gerlesborg Konstskola och Kulturhärd, Bohuslän til Gjesteperiode ved Academie de la Grande Chaumière /L’Ecole de Louvre, Paris. Hun har også hovedfag i pedagogikk fra Universitetet i Oslo.

Les mer om Karin

Karin Køltzow har et langt kunstnerskap bak seg med utstillinger i inn- og utland, og et mangeårig samarbeid med Det Norske Kammerorkester. Karin har hatt Ulf Nilsen som mentor.

Karins livsvei har gitt henne solid erfaring. både som forsker og faglitterær forfatter. Forskererfaringen i tidlige år har gjort Køltzow uredd. Hun søker uvanlige kombinasjoner av teknikker og materialer i sin bildekunst. Dette er noe av hennes særpreg. Hun kan kombinere tempera og kull, kull og tjære, olje, kull og støvsuger. Karins tegninger blir sterke formidlere av levende liv. Samtidig møter vi enkelhet i hennes arbeider, og motsetninger – poesi og brutalitet, stillhet og utbrudd. Lengsel, glede, sorg. Alltid rytme.