Påskeutstilling 2022

9. april til 1. mai

Dørene under påskeutstillingen er åpne alle dager i påsken mellom 12:00 og 16:00.  Årets påskeutstilling byr på et stort kunstnerisk mangfold med både godt kjente og en ny spennende kunstner. Velkommen til oss

Utstillere

En av Norges mest kjente kunstnere internasjonalt, trønderen Elling Reitan stiller hos oss, sammen med Eva Solheim, Wenche Øyen og Mali Anette Hoel. Tre veldig dyktige og allsidige kunstnere. Og sist, men ikke minst, fotokunstneren og forfatteren, Per Heimly.

Faste severdigheter

Vi har ellers de faste utstillinger med Stavkirkeutstillingen, Prestegardens historie og Rune Amrud. .

 

Les mer om påskeutstillerne 2022

Elling Reitan

Elling Reitan er en av våre mest internasjonale og mest kritikkroste billedkunstnere i vår tid med gode kritikker i utenlandske tidsskrifter og aviser.

Reitan er, vil mange si, mer kjent ute enn her hjemme…

Les mer

…Verdens største kunsttidsskrift Art News har også lagt merke til Reitans kunst. De gav god omtale en av hans utstillinger i New York. Art News er det største kunsttidsskriftet i USA, bladet har abonnenter i over hundre land.

Etter Ringebu står utstillinger i Danmark og Tyskland på et hektisk kunstnerprogram.

Eva Solheim

De første ti årene i Eva Solheims liv ferierte hun i telt hver sommer. Varme svaberg og nakne føtter, lukt av salt hav, tang og tare. Hun er opptatt av stein, som svaberg og skurte fjellsider…

Les mer

….Dette forsøker jeg å formidle gjennom maling og tegning. Bildene mine er indre bilder, ingen gjengivelser av foto eller skisser, sier hun.

Mange kjenner nærmest varmen fra svabergene når de møter hennes kunstverk.

Hun skraper og henter opp underliggende lag med farger. Tynne lasurlignende strøk med oljemaling gjør dette mulig.

«Bildene mine er indre bilder, ingen gjengivelser av foto eller skisser. Jeg maler inntrykkene som sitter igjen, og bearbeider dem på atelieret»

Per Heimly

Per Heimly er en Norsksamisk kunst-, mote- og reklamefotograf og forfatter fra marksamebygda Snubba i Nordland.

16 år gammel tok han opp kameraet, dro til Oslo og erklærte krig mot det rådende bildesynet…

Les mer

… Heimly har aldri nølt med å provosere i sine bilder og har heller ikke unngått kontroverser i mediene. Heimlys bilder provoserer fordi de ofte viser det vakre i uskjønne, nedverdigende og tabubelagte situasjoner. Heimly skyr ikke arven etter Edvard Munch, og det var dette ekspressive uttrykket som først gjorde Heimly bredt kjent i Norge.

Han har vært en av våre fremste fotografer i 25 år; hans bilder befinner seg et sted mellom det kommersielle og kunstneriske.

Wenche Øyen

Wenche Øyen markerte seg tidlig som landskaps- og portrettmaler. Klang, komposisjon og harmoni er musikalske begreper som er gode verktøy for å forstå hennes kunst. Mange av bildene kan minne om symfonier med lange linjer, kompliserte akkorder og en mørk undertone med drag av drøm…

Les mer
Portrettene hennes er i både pastell, olje og i kombinasjon – både av litterære skikkelser og kjente personer. Også her handler det om å fange et inntrykk, en valør. Gjennom billedbøker, ofte på nynorsk, ga hun i en tiårsperiode visuelt uttrykk til barns sarte, doble følelser. 
I hennes akvareller blir landskap ført over mot det abstrakte, der detaljene viker for lyset som hovedperson.  Det er forenkla, dust, antydende og atmosfærisk.

Mali Anette Hoel

Mali Anette Hoel er tegner og maler fra Oppdal. Hun har siden 2010 drevet «Galleri Mali» i Oppdal Sentrum.

Gjennom tegningene ser hun med skråblikk på hverdagssituasjoner som kan oppstå i et lite bygdesamfunn. Samtidig har de gjerne et allmenngyldig budskap om…

Les mer

problemstillinger noen og hver av oss iblant opplever. Malis tegninger blir likevel aldri kjedelig, de preges av en lun humor eller et stikk av melankoli. Bruken av et lite, og gjerne slagferdig sitat som hun finner på nett, bøker, dikt, dagligtale eller finner på selv, tilfører tegningene ikke bare en orginal vri, men også en ekstra dimensjon.

 

 

X